Lezártak egy debreceni idősotthont a koronavírus miatt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A debreceni önkormányzat látogatási és intézményelhagyási tilalmat rendelt el egy önkormányzati fenntartású idősotthonban, miután a megyében megugrott a fertőzöttek száma és a szenyvízben is nőtt a koronavírus örökítőanyagának mennyisége.

A rendelet péntektől lépett érvénybe a Pallagi úti bentlakásos idősotthonban és annak Szávay Gyula utcai telephelyén, az ott élők és az intézményi dolgozók védelme érdekében.

A rendelet szerint az intézménybe újonnan felvételt nyertek csak két negatív koronavírusteszttel költözhetnek be az intézménybe.

Az önkormányzat szerint az idősotthonok kiemelt kockázatú helyszínek a koronavírus-járvány időszakában, a járvány első szakaszában pedig a gyors, hatékony intézkedéseknek köszönhetően eredményesen sikerült megóvni a szociális intézményekben lakókat.

koronavirus.gov.hu adatai szerint az elmúlt egy hónapban 67-tel nőtt a Hajdú-Bihar megyei fertőzöttek száma. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hétfőn pedig azt közölte, hogy Budapesten és Debrecenben is enyhén növekedő tendenciát mutattak ki a koronavírus örökítőanyagának mennyiségében a szennyvízben. (hvg.hu)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!