Lezártak egy debreceni idősotthont a koronavírus miatt

2020 augusztus 15., szombat 4:27

A debreceni önkormányzat látogatási és intézményelhagyási tilalmat rendelt el egy önkormányzati fenntartású idősotthonban, miután a megyében megugrott a fertőzöttek száma és a szenyvízben is nőtt a koronavírus örökítőanyagának mennyisége.

A rendelet péntektől lépett érvénybe a Pallagi úti bentlakásos idősotthonban és annak Szávay Gyula utcai telephelyén, az ott élők és az intézményi dolgozók védelme érdekében.

A rendelet szerint az intézménybe újonnan felvételt nyertek csak két negatív koronavírusteszttel költözhetnek be az intézménybe.

Az önkormányzat szerint az idősotthonok kiemelt kockázatú helyszínek a koronavírus-járvány időszakában, a járvány első szakaszában pedig a gyors, hatékony intézkedéseknek köszönhetően eredményesen sikerült megóvni a szociális intézményekben lakókat.

A koronavirus.gov.hu adatai szerint az elmúlt egy hónapban 67-tel nőtt a Hajdú-Bihar megyei fertőzöttek száma. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hétfőn pedig azt közölte, hogy Budapesten és Debrecenben is enyhén növekedő tendenciát mutattak ki a koronavírus örökítőanyagának mennyiségében a szennyvízben. (hvg.hu)