Vízbe fulladt egy fiatal férfi a Lupa Beachen

baleset
2020 augusztus 15., 14:08

Egy fiatal férfi fulladt bele a Lupa-tóba a strand VIP részén csütörtökön, írta az Indexnek egy olvasójuk, amit a mentőszolgálat is megerősített.

„A parttól hét-nyolc méterre egy férfi kapálózott, majd elmerült, amit két lány látott. Két civil srác elkezdte keresni, majd kb. tíz perc múlva két vízi mentő is érkezett. Az egyik civil megtalálta, és négyen a partra húzták, de már nem lehetett megmenteni, túl késő volt” - írta az olvasó.

Az Országos Mentőszolgálat szerint sokáig küzdöttek a férfi életéért, de nem sikerült megmenteni.

A Lupa Beachet 2017-ben nyitotta a Sziget tulajdonosa, Gerendai Károly, ahol egy VIP részleget is kiépített a luxuskörülmények között strandolni vágyóknak.

Frissítés:

A Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat tájékoztatása szerint „valóban a férfi elmerülését két hölgy észlelte és civil látogatók siettek a bajbajutott segítségére, de közben - valamilyen oknál fogva - semmilyen riasztás nem érkezett a vízi mentők felé. Percekkel később, kb 10 perc múlva kapott értesítést a vízimentő szolgálat, akik fél percen belül megérkeztek csónakkal és a parton is. A fiatal férfit az egyik civil a lábával észlelte és az egyik vízimentő merült le érte és hozta felszínre. Ekkor kivitték a partra és elkezdődött a bajbajutott újraélesztése, amit a kiérkező mentőegység folytatott. Sajnos sikertelenül.

Az elhunyt barátai elmondása szerint a fiatal férfi nem volt jó úszó, ennek ellenére a mélyvíz jelzéstől több méterre merészkedett be a vízbe.”