Meghalt Robert Trump, az elnök öccse

külföld
2020 augusztus 16., 06:10
Donald Trump pénteken meglátogatta öccsét a kórházban
photo_camera Donald Trump pénteken meglátogatta öccsét a kórházban Fotó: JIM WATSON/AFP

Donald Trump amerikai elnök közölte, hogy szombat este elhunyt öccse, Robert Trump, egy nappal azután, hogy meglátogatta őt egy New York-i kórházban. „Nehéz szívvel osztom meg a hírt, hogy csodálatos fivérem, Robert csendesen elhunyt ma este. Nemcsak a testvérem volt, a legjobb barátom is” - fogalmazott.

Halálának okát nem közölték. Pénteki sajtóértekezletén Donald Trump sem kívánt kitérni a részletekre. Csak annyit mondott: öccse „nehéz perceket él át”.

Robert Trump három évvel volt fiatalabb bátyjánál, 1948-ban született. A Trump-vállalatbirodalom ingatlanvállalkozásait irányította. Bátyja elkötelezett híve és védelmezője volt. Nemrégiben bírói úton akarta megakadályozni unokahúga, Mary Trump családról írt könyvének megjelentetését.

A Trump testvérek: Robert, Elizabeth, Fred, Donald és Maryanne
photo_camera A Trump testvérek: Robert, Elizabeth, Fred, Donald és Maryanne Fotó: Trump Campaign

Az ABC televízió értesülései szerint Robert Trumpot júniusban egyszer már kórházba szállították, a manhattani Mount Sinai kórházban egy héten keresztül ápolták az intenzív osztályon. Az elnök egy munkatársa szerint Donald Trump várhatóan ott lesz majd öccse temetésén, bár újraválasztási kampánya keretében a következő napokban négy, a kampány szempontjából nagy jelentőséggel bíró államot is felkeres. (MTI)