Hét órára elment az áram egész Sri Lankán

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
A colombói borbély vendége feltalálta magát.

Hét órán át tartó, az egész országra kiterjedő áram- és vízszünet szórakoztatta hétfőn kora délutántól estig a sri lankaiakat. Az energiaügyi miniszter egy fővárosközeli olajtüzelésű erőmű meghibásodásával magyarázta az esetet. Bár nem világos, hogy az ország áramtermelésének csak 12 százalékát biztosító erőmű kiesése hogyan bénította meg a teljes hálózatot ennyi időre. 

Az áramszünet elején az volt a kérdés, hogy lehetséges-e annál nagyobb forgalmi káoszt okozni a közlekedési lámpák kikapcsolásával, mint amilyen a fővárosban, Colombóban normálisan szokott lenni. A válasz: igen.

Áram híján a vízhálózat is leállt.

Ez nem az első hasonló eset az országban, négy éve nyolc óránál is hosszabb országos áramszünet kovácsolta össze a nemzet tamil és szingaléz tagjait.

(via Guardian)A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót