Joe Biden hivatalosan is elnökjelölt lett

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Joe Biden, az Obama-kormányzat alelnöke hivatalosan is a Demokrata Párt elnökjelöltje lett kedden, a demokraták elnökjelöltállító konvenciójának második napján.

Az online konvención két politikus Bernie Sanders vermonti szenátort ajánlotta a demokraták elnökjelöltének, hárman pedig Joe Biden mellett érveltek. Ezután valamennyi tagállamból és tengerentúli területről bejelentkeztek a demokrata választott képviselők, polgármesterek, vagy helyi politikusok, és jelezték, hogy náluk az előválasztásokon hány delegátust "szerzett" Biden és hányan döntöttek Sanders mellett, illetve az adott tagállam kit lát szívesen elnökjelöltként. Keleti parti idő szerint este tíz óra körül már megvolt a szükséges számú delegátus ahhoz, hogy Joe Biden nyerje el a párt elnökjelöltségét.

A 77 éves Biden a Delaware államban lévő házából jelentkezett be a feleségével együtt, aki beszédet is tartott a férjéről, aki viszont azzal zárt a konvenciót, hogy:
„Szívem mélyéből köszönöm, ez (a jelölés) mindent jelent számomra és a családom számára." (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!