Áder: Tele vagyunk aggodalommal, bizonytalansággal

„Nehéz hónapok előtt állunk, de bármilyen megpróbáltatások várnak is ránk, gyarapítanunk, építenünk, szolgálnunk kell az örök Magyarországot” - mondta Áder János köztársasági elnök a Kossuth téri, augusztus 20-i ünnepélyes tisztavatáson. Azt mondta, ez az ünnep más, mint a korábbi augusztus 20-ák, mert „tele vagyunk aggodalommal, bizonytalansággal”.  

„Csakúgy, mint az idei húsvétunk, a mai nap is mindannyiunktól önfegyelmet igénylő, korlátok közé szorított ünnep.”

„Egy ilyen, a megszokott ékességeitől megfosztott ünnep ébreszthet rá minket, hogy a Szent István alkotta örök Magyarország hogyan épült és - a nehézségek ellenére - miként épül ma is”- mondta Áder, aki beszélt az orvosok, ápolók, gondozók kitartásáról, a a tanárok, oktatók, nevelők türelméről, a katonák, a rend és a határ őreinek fegyelméről. „Mire mentünk volna nélkülük az elmúlt hónapokban? Csak az ő segítségükkel lehettünk úrrá félelmeinken, tanulhattunk türelmet és gyűjthettünk erőt a folytatáshoz.”

Áder JánosFotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Csütörtök reggel 79-en tették le a katonai esküjüket a Parlament előtt, ahol Benkő Tibor honvédelmi miniszter is beszélt. Azt mondta, a magyar katonáknak mindig készen kell állniuk a szabadság megvédésére.

„Erre akkor lehetünk képesek, ha erős Magyar Honvédséget építünk” korszerű haditechnikai eszközökkel, jól felkészült katonákkal és vezetésükre alkalmas honvédtisztekkel, mondta.

TisztavatásFotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A tisztavatás előtti zászlófelvonáson Áder János mellett részt vett Orbán Viktor és Kövér László is, az MTI beszámolója szerint „érdeklődők százai” gyűltek össze az eseményen.

ZászlófelvonásFotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Hamarosan Orbán Viktor adja át a Nemzeti Összetartozás Emlékhelyét, a száz méter hosszú, négy méter széles, földbe süllyesztett Trianon-emlékművet az Alkotmány utcában. A süllyedő rámpa falának két oldalába a történelmi Magyarország összes, több mint 12 ezer településének nevét vésték az 1913-as helységnévtár szerinti változatban. A koncepciót többen azért kritizálják, mert olyan települések neveit is magyarosítva írták fel, amiket - magyarul beszélő lakosság híján - sosem neveztek így.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó