Nem nőtt tovább a koronavírus-koncentráció a szennyvizekben

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Az előző heti növekedés után a frissebb mérések szerint most mindenhol stagnál a koronavírus-örökítőanyag mennyisége a szennyvízben, közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Ez azért fontos, mert a nemzetközi tapasztalatok szerint a szennyvízben kimutatható koncentrációnövekedés 4-10 nappal előzi meg a tünetes megbetegedések számának növekedését. A vírus örökítőanyagát a tünetmentes fertőzöttek, valamint az újonnan megfertőződött, de tüneteket még nem mutató betegek is ürítik. Fertőzőképes vírusrészecskék viszont nincsenek jelen a szennyvízben.

Legutóbb Budapesten és Debrecenben mértek enyhe növekedést. A naponta regisztrált fertőzöttek számának alakulása:

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó