A BL-döntő napján tilos lesz a PSG színeit viselni Marseille utcáin

franciaország
2020 augusztus 21., 16:54

Marseille városában előforduló Paris Saint-Germain rajongók sem vehetik fel mezeiket vagy sáljaikat vasárnap, a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-döntő napján. A marseille-i rendőrség tiltó határozata szerint még a PSG színösszeállítására emlékeztető ruhákat sem lehet majd hordani, írja a BBC.

PSG szurkolók Párizsban, az elődöntő idején
photo_camera PSG szurkolók Párizsban, az elődöntő idején Fotó: FRANCK FIFE/AFP

A helyi csapat, az Olympique de Marseille a PSG régi riválisa, és a két csapat szurkolótábora között közismerten rossz a viszony. Kiderült ez a héten is, amikor a Lipcse elleni elődöntő után egy helyi férfi egy PSG-mezes férfira támadt az utcán. A támadót végül a rendőrségnek kellett őrizetbe vennie, de városszerte több száz Marseille-ultra énekelt PSG-elleni dalokat, illetve dobált el tűzijátékokat.

A rendőrség elsőnek arra gondolt, hogy a belvárosból teljesen kitiltják a PSG-drukkereket, de ezt a tervet sokan kritizálták. Ezután jött a külső jegyek, azaz a mez, sál és a PSG ismert színvilágának betiltása, a rendőrség ezzel szeretné ugyanis megakadályozni, hogy nagyobb balhé legyen a városban vasárnap éjjel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.