Biden a sötétség évszakának végét ígérte meg elnökjelölti beszédében

külföld
2020 augusztus 21., 04:40

A Demokrata Párt immár hivatalos elnökjelöltjének, Joe Bidennek a beszédével ért véget a párt több napos elnökjelölő konvenciója. Biden beszédében a világosság és a sötétség harcaként írta le a novemberi elnökválasztást: szerinte Trump túl sok dühöt, félelmet és megosztottságot szabadított rá az országra, írja a BBC.

A 77 éves Biden egyelőre az összes közvélemény-kutató mérései szerint vezet a 74 éves Trumppal szemben, igaz, előnye némileg mérséklődött az elmúlt hónapban.

photo_camera Fotó: OLIVIER DOULIERY/AFP

Az idei jelölőgyűlés szokatlan hangulatban zajlott, mivel a koronavírus miatt nem tömegrendezvényeken, hanem nézők előtt beszéltek a politikusok, és a felszólalók rendre online jelentkeztek be.

Biden arról beszélt otthonában, a delaware-i Wilmingtonban, hogy ha bizalmat szavaznak neki, megígéri, hogy az amerikaiak legjobb, nem pedig a legrosszabb oldalára fog építeni. A világosság, nem pedig a sötétség szövetsége leszek, tette hozzá az elnökjelölt, aki szerint az elmúlt időszak a sötétség évszaka volt az országban, de túl tudnak ezen jutni, ha összefognak.

„A reményt fogjuk választani a félelem helyett, a tényeket a fikció helyett, a méltányosságot az előjogok helyett” – tette még hozzá Biden.

link Forrás

Biden beszédét áthatotta ez a retorika, hogy a megosztottság, a düh és a félelem helyett az országnak gyógyulásra van szüksége, amit a koronavírus és a gazdasági visszaesés csak még jobban aláhúzott.

Szerinte ha Trump újabb négy évet kapna, akkor ugyanazt láthatnák, mint eddig: egy olyan elnököt, aki nem vállal felelősséget semmiért, nem hajlandó vezetni az országot, másokat hibáztat, diktátorokkal barátkozik, és a gyűlölet és a megosztottság lángjait táplálja.

„Minden egyes nap úgy kell fel, hogy ez a munka róla szól, nem pedig rólad. Ez az az Amerika, amit szeretnél magadnak, a családodnak, a gyermekeidnek?” – kérdezte Biden, aki a színpadon felesége, Jill Biden, illetve alelnökjelöltje, Kamala Harris, és az ő férje, Doug Emhoff társaságában jelent meg.