Esővízzel fogják mosni az utcákat a II. kerületben

A II. kerületi polgármester, Őrsi Gergely pénteken jelentette be, hogy a Gyarmati Dezső Uszoda csapadékvíz-tárolójából fogják a kerületben dolgozó úttisztító, útlocsoló és falocsoló autókat feltölteni.

Mint fogalmazott, az elmúlt napokban felgyülemlett csapadék most felhasználható arra, hogy útjaik tiszták legyenek, fáik egészségesek és a meleg aszfalt egy picit hűvösebb, és ezentúl mindig így fognak majd eljárni, már amikor esett ehhez elég eső.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.