Svédországban fogták el egy 2009-es érdi gyilkosság gyanúsítottját

bűnügy
2020 augusztus 22., 07:33

Elfogták egy 11 évvel ezelőtti érdi gyilkosság feltételezett elkövetőjét Svédországban – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

link Forrás

A nyomozás adatai szerint 2009. szeptember 1-én éjjel ismeretlenek mentek be egy érdi házba, ahol egy 77 éves férfi kezét és lábát összekötözték, majd magára hagyták. A házat felforgatták, pénz és értékek után kutattak, végül egy mobiltelefont vettek magukhoz, majd elmenekültek.

Az esetet a rendőrségnek egy nő jelentette, aki a sértettet a lakásán, a földön fekve, a testén bántalmazás nyomaival, megkötözve. és letakarva találta meg. Az áldozatot kórházba vitték, ahol pár nappal később belehalt a súlyos mellkasi és fejsérüléseibe.

A nyomozók bőrszíjakat, késnyelet, szakadt kesztyűt, eltaposott cigarettacsikkeket és kulcscsomót foglaltak le. A rendőrség szakértőket vont be a nyomozásba, tanúkat hallgatott ki, híváslistákat elemezett, de a nyomozást végül 2013 októberében felfüggesztették.

Öt évvel később egy kiegészítő genetikai szakértői vizsgálat eredménye segített, ekkor tovább folytatták a nyomozást, majd 2019 novemberében kihallgattak egy férfit, aki az érdi Cs. Tiborra terelte a gyanút.

A Budapest Környéki Törvényszékre kísérik 2020. augusztus 22-én Cs. Tibort, akit egy tizenegy évvel ezelõtti emberöléssel gyanúsítanak.
photo_camera A Budapest Környéki Törvényszékre kísérik 2020. augusztus 22-én Cs. Tibort, akit egy tizenegy évvel ezelõtti emberöléssel gyanúsítanak. Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

A 32 éves Cs. Tibor ellen országos elfogatóparancsot adtak ki, később a nemzetközi körözését is elrendelték, és végül július 2-án elfogták Svédországban. A kiadatási eljárás után, augusztus 18-án adták át a Pest megyei rendőröknek, akik őrizetbe vették, majd indítványozták a letartóztatását.

A Budapest Környéki Törvényszékre kísérik 2020. augusztus 22-én Cs. Tibort
photo_camera A Budapest Környéki Törvényszékre kísérik Cs. Tibort augusztus 22-én. Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

Az emberölés bűntettével gyanúsított férfi tagadta bűnösségét és nem tett vallomást. (MTI)