Pár nap alatt 33 embert öltek meg a drogkartellek Kolumbiában

külföld
2020 augusztus 23., 04:19

Drogkereskedelemből finanszírozott fegyveres szervezetek 33 embert öltek meg az elmúlt 11 napban Kolumbia különböző részein, ami az egyik legsúlyosabb adat, mióta 2016-ban a kormányzat békemegállapodást írt alá a baloldali gerillákkal. A gyilkosságok közül 17-et pénteken és szombaton követtek el. A venezuelai és az ecuadori határnál 11 embert öltek meg.

photo_camera Fotó: DANIEL FERNANDO MARTINEZ/AFP

Különböző támadásokban hat embert öltek meg Narino és Cauca tartományban, további öt embert pedig Araucában gyilkoltak meg. Nyolc emberrel egy azonosítatlan fegyveres csoport végzett Narino tartományban a múlt héten. Másik öt embert pedig Caliban öltek meg augusztus 11-én.

Az ENSZ adatai szerint Kolumbiának azon a részein, ahová az állami szervek nem nagyon érnek el, és ahol ezért az emberek bűnözőknek kiszolgáltatva, szegénységben élnek, idén már 33 vérengzést követtek el fegyveres szervezetek. A drogcsempészet és a területekért folytatott harc csak súlyosbítja a belső konfliktusokat, amikben az elmúlt évtizedekben 260 ezer ember halt meg és millióknak kellett elmenekülniük. (Reuters/MTI)