Pár nap alatt 33 embert öltek meg a drogkartellek Kolumbiában

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Drogkereskedelemből finanszírozott fegyveres szervezetek 33 embert öltek meg az elmúlt 11 napban Kolumbia különböző részein, ami az egyik legsúlyosabb adat, mióta 2016-ban a kormányzat békemegállapodást írt alá a baloldali gerillákkal. A gyilkosságok közül 17-et pénteken és szombaton követtek el. A venezuelai és az ecuadori határnál 11 embert öltek meg.

Fotó: DANIEL FERNANDO MARTINEZ/AFP

Különböző támadásokban hat embert öltek meg  Narino és Cauca tartományban, további öt embert pedig Araucában gyilkoltak meg.  Nyolc emberrel egy azonosítatlan fegyveres csoport végzett Narino tartományban a múlt héten. Másik öt embert pedig Caliban öltek meg augusztus 11-én. 

Az ENSZ adatai szerint Kolumbiának azon a részein, ahová az állami szervek nem nagyon érnek el, és ahol ezért az emberek bűnözőknek kiszolgáltatva, szegénységben élnek, idén már 33 vérengzést követtek el fegyveres szervezetek. A drogcsempészet és a területekért folytatott harc csak súlyosbítja a belső konfliktusokat, amikben az elmúlt évtizedekben 260 ezer ember halt meg és millióknak kellett elmenekülniük. (Reuters/MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót