A tavalyi egymilliárd után idén már 2,3 milliárdot kap az Orbán Ráhel-közeli divatügynökség

POLITIKA
2020 augusztus 25., 08:24

A HVG szerint a "szakmában" "gyakorta" csak "Orbán Ráhel barátnőjeként emlegetett" Bata-Jakab Zsófia vezette Magyar Divat & Design Ügynökség egy év alatt több mint megduplázta költségvetését. A HVG beszámolója szerint míg tavaly egymilliárd forint volt az éves büdzséje az ügynökségnek, amely havi hárommillió forintért bérel villát az Istenhegyi úton, és aminek az igazgatója, a már említett Bata-Jakab havi 1,95 millió fizetést vesz fel, idén már 2,3 milliárd forintból gazdálkodhat. A cehet az a Magyar Turisztikai Ügynökség állja, amely a pletykák szerint ugyancsak nagyon közel áll a miniszterelnök vendéglátósnak tanult lányától.

Hogy pontosan mire is megy a pénz, azt a HVG szerint nehéz kideríteni. A szervezet saját beszámolója szerint tavaly 26 hazai és nemzetközi rendezvényt szerveztek, de a honlapra kitett, "meglehetősen szerény" szerződéslistából "nehéz pontos adatokat hozzárendelni az egyes tevékenységekhez".

Legalább ennyire homályos, hogy mégis miért kellett több mint megduplázni az ügynökség költségvetését. A turisztikai ügynökség a 2020-as támogatásait felsoroló listán megjegyzésként csak annyit írt, hogy a 2,3 milliárdot a "Magyar Divat- és designipar fejlesztésével kapcsolatos feladatok megvalósításának támogatására" adták.