Donald Trump egymilliárd dollárt ad az amerikai farmereknek

külföld
2020 augusztus 25., 02:09

Hetvenegy nappal a november 3-án esedékes amerikai elnökválasztás előtt a regnáló, újraválasztásra készülő, de a közvélemény-kutatások alapján elég cudarul álló Donald Trump elnök egymilliárd dolláros segélyprogramot jelentett be, amivel a számára oly fontos választói csoportot, a középnyugaton akár az egész választást is eldönteni képes mezőgazdasági termelők javára.

Az amerikai elnök egy észak-karolinai élelmiszercsomagoló üzemben jelentette be az újabb segítséget, miután személyesen részt vett a republikánusok elnökjelölt-állító konvenciójának első napján az észak-karolinai Charlotte városban.

Ez már a második részlete a farmerek segélyezésének. Az illetékes agrárminisztérium tájékoztatása szerint ezzel együtt augusztus végéig már összesen 2,7 milliárd dollárt kívánnak fordítani a Farmerek a Családi Élelmiszercsomagért programra, melyben farmerektől vásárolnak fel termékeket, köztük olyan előrecsomagolt termékeket is, amiket a járvány miatt bezárt éttermek nem tudtak átvenni, hogy aztán az ételt rászoruló családoknak osszák ki. (Via MTI)