A bíróság ítélete alapján a Tényeknek hamarosan 5 percen át kell helyreigazítania magát

Pillanatkép a Tények történelmi riportjából

Csaknem négy évig tartott, de Juhász Péter megnyerte a TV2-vel szemben indított pereit, melyekben a bíróság összesen 2,5 millió forint sérelemdíjat ítélt meg a javára.

A TV2 hírműsornak besorolt műsorszámaiban 2016 szeptember-októberében rendszeresen azzal igyekezett besározni Juhászt, hogy az akkor még létező Együtt alelnöke az elítélt bűnöző, Portik Tamás fizetett embere. Azért írom, hogy besározni igyekeztek ezzel Juhászt, mert az első- és a másodfokon eljáró bíróság is arra jutott, hogy "a kifogásolt cikkek lejárató szándékkal jelentek meg".

A bíróság ítéletét a jogszabályok szerint fel is kell olvasni a Tényekben. Az ítélet elég hosszú, az imént félhangosan felolvastam, 4:56 percig tartott. Egy pörgő nyelvű hírolvasó, ha akad arrafele olyan, talán négy perc alatt is elhadarhatja, ennek során összesen 17-szer kell elhangozzon, hogy valótlanul híreszteltek/állítottak valamit Juhász Péterről.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó