Emberölés előkészületével vádolja a fellebbviteli ügyészség a sólyi gyermekgyilkos apját

bűnügy
2020 augusztus 26., 05:14

Emberölés előkészületeként minősítené a Győri Fellebbviteli Főügyészség a sólyi gyermekgyilkos apját. A jogerősen elítélt fiatalkorú gyilkos édesapját 2020. július 14-én, első fokon zaklatás és rágalmazás miatt ítélte három évre felfüggesztett 21 hónapos fogházbüntetésre a Veszprémi Törvényszék.

A sólyi gyerekgyilkosság áldozatára emlékező gyertyák és virágok a meggyilkolt kislány otthonának kerítésénél 2018 májusában.
photo_camera A sólyi gyerekgyilkosság áldozatára emlékező gyertyák és virágok a meggyilkolt kislány otthonának kerítésénél 2018 májusában. Fotó: 444.hu

A gyermekgyilkos apja az áldozat bátyjának kijelentésein felháborodva álnéven kommentelve megöléssel fenyegette a 15 éves fiút, az áldozat szüleiről pedig azt állította, hogy pénzt csinálnak lányuk megöléséből. Ez utóbbit minősítette rágalmazásnak a bíróság, mert a kijelentés alkalmas volt a sértett becsületének csorbítására.

A bíróság a fenyeegetést zaklatásnak minősítette, de a fellebbviteli ügyészség szerint azzal, hogy "a megölés véghezvitelének konkrét módját is meghatározta", cselekménye alkalmas az emberölés előkészülete bűntett megállapítására. Az ügyészség szerint erre, illetve arra tekintettel, hogy a vádlott megbánás és bocsánatkérés helyett becsmérlő verbális támadásokat intézett a meggyilkolt kislány családja ellen, a tettarányos büntetésnek "kizárlóga végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabása látszik". (Via Ügyészség)