Vádat emeltek a székhez kötözött, fagyhalált szenvedett férfi ügyében

bűnügy
2020 augusztus 26., 07:56

Vádat emeltek nyolc ember ellen, amiért tavaly novemberben poénból egy székhez szigszalagoztak egy részeg férfit a nagylóki kocsma teraszán, majd otthagyták meghalni a hidegben, írja a Fejér Megyei Főügyészség közleményében.

A vádirat szerint négy férfi a sértettet leitatta, majd úgy döntöttek, hogy a teraszon elalvó férfit a székhez kötözik. Ennek érdekében az egyikük a pultostól szigetelő szalagot vásárolt, a sértettre egy másik széket borított, majd két társa segítségével a két széket az abban elhelyezkedő sértettel a szigetelő szalaggal áttekerte, a végtagjait a székek lábaihoz, illetve karfáihoz rögzítette, miközben negyedik társuk a történtekről felvételt készített. Később a kocsmába érkezett további négy férfi, akiknek megmutatták a megkötözött férfit, közülük pedig hárman fényképet is készítettek róla. A zárást követően valamennyi vádlott távozott a helyszínről, de az alvó, megkötözött férfit magára hagyták. A férfi az éjszaka folyamán megpróbált kiszabadulni a kötözésből, de a székekkel együtt felborult, majd a hajnali órákban a terasz padlóján kihűlt és meghalt.

A Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés bűntette, és
segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntette miatt vádat emelt mind a nyolc személlyel szemben. A főügyészség vádiratában négy terhelttel szemben fegyházbüntetés kiszabását, két vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, két terhelttel szemben pedig felfüggesztett fiatalkorúak fogházbüntetésének kiszabását indítványozta.