Vádat emeltek a székhez kötözött, fagyhalált szenvedett férfi ügyében

Vádat emeltek nyolc ember ellen, amiért tavaly novemberben poénból egy székhez szigszalagoztak egy részeg férfit a nagylóki kocsma teraszán, majd otthagyták meghalni a hidegben, írja a Fejér Megyei Főügyészség közleményében. 

A vádirat szerint négy férfi a sértettet leitatta, majd úgy döntöttek, hogy a teraszon elalvó férfit a székhez kötözik. Ennek érdekében az egyikük a pultostól szigetelő szalagot vásárolt, a sértettre egy másik széket borított, majd két társa segítségével a két széket az abban elhelyezkedő sértettel a szigetelő szalaggal áttekerte, a végtagjait a székek lábaihoz, illetve karfáihoz rögzítette, miközben negyedik társuk a történtekről felvételt készített. Később a kocsmába érkezett további négy férfi, akiknek megmutatták a megkötözött férfit, közülük pedig hárman fényképet is készítettek róla. A zárást követően valamennyi vádlott távozott a helyszínről, de az alvó, megkötözött férfit magára hagyták. A férfi az éjszaka folyamán megpróbált kiszabadulni a kötözésből, de a székekkel együtt felborult, majd a hajnali órákban a terasz padlóján kihűlt és meghalt.

A Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés bűntette, és
segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntette miatt vádat emelt mind a nyolc személlyel szemben. A főügyészség vádiratában négy terhelttel szemben fegyházbüntetés kiszabását, két vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, két terhelttel szemben pedig felfüggesztett fiatalkorúak fogházbüntetésének kiszabását indítványozta.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó