Hollik István elkapta a koronavírust

koronavírus
2020 augusztus 27., 09:46

„Engem is utolért a koronavírus” - írja a Fidesz kommunikációs igazgatója Facebook-oldalán. A bejegyzésben elmeséli, hogy a hét elején nem érezte jól magát, ezért teszteltette magát. Az eredmény pozitív lett, így minden programját lemondta és karanténba vonult.

„Mivel múlt szombaton részt vettem egy magánrendezvényen, a szabályok szerint minden kontaktomat leadtam a hatóságok felé. Ez érinti több kormánypárti politikustársamat is” - írja.

Ma adott ki közleményt a Miniszterelnökség arról, hogy Gulyás Gergely és Orbán Balázs is hatósági karantén alatt van szerda után, mivel kiderült, hogy egy múlt szombati magánrendezvényen valaki fertőzött volt.

Hollik azt írja, nem járt idén külföldön.

Az Átlátszó arról ír, egy helyettes államtitkár is megfertőződött, ő egy törökországi nyaraláson kaphatta el a vírust. Dr. Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára, és szintén a minisztériumban dolgozó munkatársa a nyár eleji törökországi nyaralásuk során megfertőződtek az új típusú koronavírussal. Hazaérkezésük után az államigazgatásban is megjelenhetett a koronavírus, rengeteg minisztériumi dolgozót küldtek el tesztelni. Solymár Károly Balázs a kormányzati VírusRadar alkalmazás felelőse, a mobilos alkalmazás segítségével kideríthető, ki került igazolt koronavírus-fertőzött közelébe.

link Forrás