Közleményt adott ki az Index, tényleg Szombathy Pál lesz a főszerkesztő

POLITIKA
2020 augusztus 27., 11:27

Az Index.hu új vezetése közleményt adott ki, melyben sok újdonság nincs.

„Az elmúlt hetekben kiemelt közéleti és médiaérdeklődés mellett zajlott az Index szerkesztőségében végbement változás, amely során a korábbi szerkesztőség döntő többsége az újság elhagyása mellett döntött. A tulajdonos és a vállalat menedzsmentjének továbbra is a legfontosabb célja az újság független szellemiségének és egyedi hangvételének megőrzése, amely érdekében megkezdődött a szerkesztőség újjáépítése.

Ennek az újjáépítésnek fontos, első szakasza zárult le a napokban, és ennek keretén belül felállt az Index új lapvezetése. Az újság vezetésére az igazgatóság elnöke korábban Szombathy Pál igazgatósági tagot kérte fel, aki vezérigazgató-főszerkesztőként kezdi majd meg az operatív munkát.

Az új lapvezetés összetétele:

  • Szombathy Pál, vezérigazgató-főszerkesztő (korábban a Magyar Televízió - A Hét főszerkesztője, a Magyar Hírlap főszerkesztője, az Á la carte műsorvezetője, valamint a Digisport Reggeli Start műsorvezetője)
  • Sztankóczy András, stratégiai igazgató-vezető szerkesztő (korábban a Magyar Rádió - hírigazgatója, a Magyar Hírlap főmunkatársa, a Heti Válasz főmunkatársa)
  • Kitzinger Szonja, gazdaságért-kultúráért-szórakozásért felelős főszerkesztő-helyettes (korábban a Magyar Rádió, a Figyelő és a Marquard Media munkatársa)
  • Balogh Ákos Gergely, szervezetfejlesztésért felelős főszerkesztő-helyettes (a Corvinus Egyetem tanára, volt kommunikációs igazgatója, Mandiner alapító főszerkesztője)
  • Fekete-Szalóky Zoltán, hírigazgató (18 éven át az Inforádió felelős szerkesztője)

A lapvezetéssel párhuzamosan, már a napokban közel harminc új munkatárs kezdi meg a szerkesztőségi munkát, rovatvezetők, vezető szerkesztők és számos újságíró.
A menedzsment határozott célja az újság működésének zavartalan biztosítása. A lapvezetés számára fontos, hogy azzal a sokszínű, minőségi tartalommal találkozzanak az olvasók, amit az évek során megszokhattak, és aminek köszönhetően az Index piacvezető sajtótermékké vált.”