Lefújták a Pécsi Egyetem gólyatáborait, miután találtak három koronavírus-fertőzöttet

Három fiatalnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést a PET gólyatáboraiban, 43-an karanténba kerültek - írja a bama.hu. 

A lap értesülései szerint több mint 150-en vettek részt a PTE Természettudományi Kar sikondai gólyatáborában, ahol két főnél mutatták ki a fertőzést, a harmadik koronavírusos fiatalt az Általános Orvostudományi Kar és a Gyógyszerésztudományi Kar bodajki gólyatáborában találták. Mindannyiuknak enyhe tüneteik vannak, orvosi megfigyelés altt állnak. A diákok védelme érdekében a PTE az összes további gólyatáborát lemondta.

A hallgatói önkormányzat Facebook-oldalán megjelent egy közlemény, melyben azt írják, a táborba lépéskor a hallgatók érintésmentes testhőmérséklet-mérésen és  pretriázson vettek részt. „A tábor területére kizárólag az említett vizsgálatok alapján egészséges, koronavírus megbetegedés tüneteit nem mutató személyek léphettek be.”

Azt írják, azok a gólyák, akiknek nem volt öt napnál régebbi negatív tesztjük, molekuláris biológiai vizsgálaton estek át, a három fertőzés így derült ki. 

Kérdés, hogy a táborban töltött 24 óra alatt a három hallgató vajon hány gólyát fertőzött meg akaratán kívül. A bama.hu kereste az egyetem vezetését, de egyelőre nem kaptak választ kérdéseikre.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.