Látogatási tilalmat rendeltek el két nyíregyházi idősotthonban

2020 augusztus 28., péntek 10:57

Péntektől látogatási és intézményelhagyási tilalmat rendeltek el a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ két, idősek tartós bentlakásos ellátását biztosító telephelyén, közölte a városháza sajtószolgálata az MTI-vel.

A közleményükben azt írták, hogy visszavonásig elrendelt korlátozások a Pacsirta utcai és Rozsnyai utcai otthonokat érintik. Arról viszont nem írnak, hogy mi az oka a látogatási tilalom elrendelésének.

A látogatási tilalom alatt a hozzátartozók az intézmény által meghatározott időszakban - kedd délelőttönként és csütörtök délutánonként - adhatják át az intézmény munkatársainak a családtagnak szánt élelmiszereket és egyéb személyes tárgyakat tartalmazó csomagokat.

A kapcsolattartást a korábban már bevált módon, telefonon, illetve videotelefon-hívással biztosítják.

Kivételként súlyos állapotú ellátottat egy nagykorú, egészséges személy látogathat, aki minden esetben köteles a szájat és az orrot eltakaró maszkot viselni, fertőtlenítőszeres kézmosási lehetőséget és kézfertőtlenítő szert az intézmény biztosít. A szociális távolságtartásra vonatkozó szabályokat minden esetben be kell tartani, a látogatás rendjét pedig az intézmény határozza meg - olvasható a városháza közleményében.