Látogatási tilalom lép életbe a Szent János Kórházban és több vidéki kórházban

koronavírus
2020 augusztus 28., 17:19

Az országos esetszámok emelkedése miatt pénteken látogatási tilalmat léptetett életbe a budapesti Szent János kórházban a kórház vezetése - közölte a 444-gyel a kórház kommunikációs osztálya.

Ezzel párhuzamosan az MTI-ben jelent meg a hír, hogy a kecskeméti Bács-Kiskun megyei oktatókórházban és az egri Markhot Ferenc kórházban is teljes látogatási tilalom lép életbe.

A kecskeméti kórházban a látogatási tilalom visszavonásig érvényes. Ideje alatt súlyos, életveszélyes állapotú betegnél egy hozzátartozó, míg kiskorú beteg mellett egyik szülője vagy törvényes képviselője tartózkodhat, továbbá apás szüléseket is tarthatnak. A betegek egyházi személlyel tarthatják a kapcsolatot. Az intézmény közlése szerint a rendelőintézet nyitvatartása változatlan.

Az egri kórházban a tilalom első napján, szombaton a rendelőintézet zárva tart. A szigorítás időszakában minden nap 14 és 15 óra között biztosítják, hogy a hozzátartozók - romlandó élelmiszert nem tartalmazó - csomagot vigyenek a bent fekvőknek, melyet az ápolók vesznek át és továbbítanak. A küldemények külső felületét átadás előtt fertőtlenítik. (MTI)

Kiemelt videóink