Legalább hat ember halt meg a louisianai hurrikánban

Legalább hat ember életét vesztette, amikor a Laura névre keresztelt hurrikán végigsöpört Louisiana államon.

A halottak közül hárman kidőlő fák miatt vesztették életüket, egy ember egy csónakban, egy másik pedig a házában szénmonoxid-szivárgás miatt halt meg, amiért megrongálódott a ház generátora. A helyenként 240 kilométer/órát is meghaladó széllökések hatalmas károkat okoztak legalább félmillió otthonban, és 900 ezer ház maradt áram nélkül.

A hatos erősségű vihar azóta már lecsillapodott és Arkansas felé vette útját, ahol már csak 65 kilométer/órás széllökéseket mértek.  

Fotó: Eric Thayer/AFP

John Bel Edwards, Louisiana kormányzója szerint azonban nem olyan katasztrofális a helyzet, mint várták, de azért így is elég súlyos.

Donald Trump amerikai elnök korábban csütörtökön azt mondta, hogy kész elhalasztani a beszédét a republikánusok elnökjelölt-választó konvencióján, hogy a területre utazhasson, de végül ezt nem tette meg, mert a hurrikán hamar továbbállt, ezért csak hétvégén fog ellátogatni a területre. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó