Meghalt Chadwick Boseman, a Fekete Párduc megszemélyesítője

43 éves korában, súlyos betegségben elhunyt Chadwick Boseman színész, akit a Fekete Párduc szuperhősfigurát megszemélyesítő filmszerepe tett igazán híressé - írja több amerikai hírportál, köztük a CNN.

Boseman 2016 óta vastagbélrákkal küzdött, otthonában, felesége és családja körében érte a halál.

Halálhírére többek között Joe Biden demokrata elnök- és Kamala Harris alelnök-jelöltek is reagáltak a közösségi médiában. Biden szerint Boseman személyének jelentősége túlmutat a filmszerepein. A Fekete Párduc és az első fekete profi baseball-játékos, Jackie Robinson - erős fekete karakterek - megszemélyesítésével generációkat inspirált, hogy küzdjenek a céljaikért.

Kamala Harris szerint a világ egy brilliáns, művelt, kedves és szerény embert vesztett el túl korán barátja, Chadwick Boseman személyében.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.