Már látszik a számokon, hogy megerősödött a járványtagadók tábora Magyarországon

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Veszélyes és elkeserítő, hogy Magyarországon is felerősödtek a vírus- és járványtagadó, valamint az oltásellenes hangok, mondta a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjának vezetője a Növekedés.hu-nak. Jakab Ferenc virológus szerint egyre többen vannak akik, azt gondolják, feleslegesek az óvintézkedések és azt, hogy eddig kevés volt a beteg, nem a felelős magatartással magyarázzák, hanem az „egyre erősödő hangoknak hisznek, amelyek szerint csak pánikkeltés van, nincs is igazi járvány.”

„a járványtagadók tábora nő, ami egy ilyen légúton terjedő fertőzésnél komoly következményekkel járhat. Elég, ha egyetlen ilyen, magát a szakembereknél tájékozottabbnak tartó fertőzött maszk nélkül felszáll a buszra, és eltüsszenti magát.”

Az oltásellenesség erősödése egyértelműen akadályozza a járvány megfékezését, tette hozzá. 

„Ahogyan világszerte, úgy hazánkban is érződik ennek a negatív hatása, ami szintén rettenetesen nagy baj. A laikust, aki kevésbé ismeri a mikrobiológia történetét, meg lehet győzni az oltások veszélyeiről, mert nem is gondolkodik el azon, milyen sok végzetes betegség leküzdését köszönhetjük kizárólag a védőoltásoknak,”

mondta Jakab. Az általa vezetett koronavírus elleni gyógyszer kutatásról is beszámolt: eddig 450 hatóanyagot teszteltek a pécsi víruslaborban, amiből ötöt találtak ígéretesnek, egyikük klinikai vizsgálata hamarosan megkezdődik. Jakab úgy látja, hogy 

csak a jövő év elején kezdődhet meg a koronavírus elleni vakcinák tömeggyártása a világban.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!