Semjén Zsolt riadót fújt, mert Brüsszel megtiltja az ólomtartalmú lövedékek használatát a vadászatokon

Európa egyik legjobbja a magyar vadászati törvény, állapította meg Semjén Zsolt szombaton a Zala megyei Pölöskén tartott országos vadásznapon. A miniszterelnök-helyettes bőrzakót öltött és áttekintette hogyan áll a hobbija helyzetet az országban:

összességében jól, de Brüsszel persze ebbe is bekavar. 

Az MTI beszámolója szerint kifejtette, hogy az Európai Bizottság  a terrorizmus elleni küzdelemre hivatkozva szigorította a fegyvertartás szabályait, de ebben sikerült olyan megoldást találni, amivel elkerülhető a magyar vadászok és fegyvergyűjtők "zaklatása". Brüsszel ötévenként automatikusan lejárttá tenné a fegyvertartási engedélyeket, de a magyar megoldás ezt kicselezi: a rendőrség ötévenként a saját adatbázisa alapján elvégezi a felülbirálatot. 

„Abban azonban még nincs előrelépés, hogy az EB betiltaná az ólomtartalmú lövedékek használatát, ami a magyar vadászok számára életidegen döntés lenne. Rengeteg olyan vadászfegyver van, amely nem használható acélsöréttel, illetve nem vizsgálták még azt sem, hogy milyen hatással van a természetre az acéllövedékek használata,”

 - közölte Semjén Zsolt.

Fotó: Varga György/MTI/MTVA

De nemcsak panaszkodott Semjén Zsolt, hanem prezentálta a Nagy Ötletet is. Az 55 milliárdból rendezett és egymillió látogatót váró 2021-es magyarországi vadászati világkiállításról elmondta, hogy 

ha a koronavírus-járvány miatt elmaradnának a külföldi látogatók, akkor is rentábilis lehet a rendezvény, hiszen 670 ezer horgász és vadász van Magyarországon, családtagjaikkal együtt ez legalább másfél millió embert jelent.

Fotó: Varga György/MTI/MTVA

Az eseményen felszólalt a Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos is. Kovács Zoltán nagy hírrel érkezett: 

bejelentette, hogy megalakították a Magyar Vizslák Világszövetségét, amely a világban is népszerű rövid- és drótszőrű fajtákat egyértelműen Magyarországhoz köti. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.