Szlávik: Bulikban, lagzikon terjed Magyarországon a vírus

A Magyarországon újonnan regisztrált fertőzöttek többsége buliban, esküvőn vagy valamilyen zárt térben tartott rendezvényen kapta el a koronavírust, közölte a HírTV-nek a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa. Azoknak, akik ilyen rendezvényeken vesznek részt, Szlávik János azt üzente, hogy figyeljék a tüneteket magukon, és az eseményt követő két hétben ne látogassák a nagymamájukat. Majd hozzátette:

természetesen az lenne a jó, ha ezeket a bulikat elhalasztanák. 

Szlávik ezzel lényegileg cáfolta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteki kijelentését. 

"Ha zárjuk a határokat, (..) és az itthoni, létező szabályokat betartjuk, ebből a maszkviselésre, távolságtartásra, és kézmosásra vonatkozóakat szeretném kiemelni, akkor a vírus terjedése kordában tartható,"

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.