A szezon magyar akciófilmje: belekeveredett, mint budakeszi dámvadbika a vadhálóba

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Tűzoltók segítségét kérték az erdészek, amikor meglátták, mekkora termetű az a fiatal dámbika, akinek az agancsára több méternyi drótfonatos vadháló tekeredett a Budakeszi és Telki közötti erdőben. Ez eddig absztrakt hír, de annál élőbbé válik, ha megnézed azt a rövid, de annál magával ragadóbb videót, amit a katasztrófavédelmisek forgattak az akcióról.

A film első számú meglepetése az, hogy milyen hangosan liheg a szarvas, miután nagy nehezen elkapták a grabancát és hogy kutyaszerűen kilógatja közben a nyelvét.

A másik tanulság, hogy egy szarvasbikát legalább olyan rizikós elengedni, mint puszta kézzel elkapni.


A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót