A vadászkamara külön lobbizott a kormánynál, hogy a járványhelyzet ellenére engedjék be a külföldi bérvadászokat

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az előttünk álló gímbika szezon egycsapásra kilátástalanná és pénzügyileg tervezhetetlenné vált, írta az Országos Magyar Vadászkamara, miután kiderült, hogy  szeptember 1-től az ország területére külföldi állampolgárok nem léphetnek be, így a külföldi bérvadászok sem jöhetnek. 

A gímbikát ettől valószínűleg kevésbé vannak kétségbeesve, ugyanakkor a Vadászkamara bejelentette, hogy még a héten engedményekért lobbizott az Agrárminisztériumnál, mert szerintük „a vadász a beutazása során nem a népszerű, turizmus által frekventált helyeket látogatja, vidékre utazik és ott minimális létszámú emberrel kerül kontaktusba (legfeljebb 3-5), valamint a vadászat olyan »sport«” tevékenység, mely a szabadban történik, nem kapcsolódik hozzá közönség, nincs több résztvevő”

Fotó: Varga György/MTI/MTVA

A Vadászkamara több ágazati szakember, valamint járványügyi szakember bevonásával kidolgozott egy olyan járványhelyzetben alkalmazható részletes eljárásrendet, melynek betartása garantálná a vadászvendégek beutazási lehetőségét, a járványügyi kockázatok minimalizálását és a vadászatra jogosultak számára a bérvadászati bevételeket.

Fotó: Bodnár Boglárka

A külföldi bérvadászok különleges protokollját hétfő reggel eljuttatták az Agrárminisztériumba, és bíznak abban, hogy szeptemberben már érkezhetnek a vendégvadászok.

Semjén Zsolt a leginkább vadászattal foglalkozó miniszterelnök-helyettes a hétvégén beszélt arról, hogy  a határok lezárása és a külföldi vadászok saját hazáinak szabályozása miatt idén ősszel nem tudnak vendégvadászok jönni Magyarországra, ezért indokolt lenne, hogy a vadászoknak tavasszal már biztosított - a turizmushoz és a mezőgazdasághoz hasonló - adókönnyítések tovább éljenek. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót