A vadászkamara külön lobbizott a kormánynál, hogy a járványhelyzet ellenére engedjék be a külföldi bérvadászokat

Az előttünk álló gímbika szezon egycsapásra kilátástalanná és pénzügyileg tervezhetetlenné vált, írta az Országos Magyar Vadászkamara, miután kiderült, hogy  szeptember 1-től az ország területére külföldi állampolgárok nem léphetnek be, így a külföldi bérvadászok sem jöhetnek. 

A gímbikát ettől valószínűleg kevésbé vannak kétségbeesve, ugyanakkor a Vadászkamara bejelentette, hogy még a héten engedményekért lobbizott az Agrárminisztériumnál, mert szerintük „a vadász a beutazása során nem a népszerű, turizmus által frekventált helyeket látogatja, vidékre utazik és ott minimális létszámú emberrel kerül kontaktusba (legfeljebb 3-5), valamint a vadászat olyan »sport«” tevékenység, mely a szabadban történik, nem kapcsolódik hozzá közönség, nincs több résztvevő”

Fotó: Varga György/MTI/MTVA

A Vadászkamara több ágazati szakember, valamint járványügyi szakember bevonásával kidolgozott egy olyan járványhelyzetben alkalmazható részletes eljárásrendet, melynek betartása garantálná a vadászvendégek beutazási lehetőségét, a járványügyi kockázatok minimalizálását és a vadászatra jogosultak számára a bérvadászati bevételeket.

Fotó: Bodnár Boglárka

A külföldi bérvadászok különleges protokollját hétfő reggel eljuttatták az Agrárminisztériumba, és bíznak abban, hogy szeptemberben már érkezhetnek a vendégvadászok.

Semjén Zsolt a leginkább vadászattal foglalkozó miniszterelnök-helyettes a hétvégén beszélt arról, hogy  a határok lezárása és a külföldi vadászok saját hazáinak szabályozása miatt idén ősszel nem tudnak vendégvadászok jönni Magyarországra, ezért indokolt lenne, hogy a vadászoknak tavasszal már biztosított - a turizmushoz és a mezőgazdasághoz hasonló - adókönnyítések tovább éljenek. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.