Jól megtrollkodta a KDNP képszerkesztője a maszkot egyedüliként nem viselő Semjén Zsoltot

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Beszédekkel és szentmisével indult a tanév a pannonhalmi bencés gimnáziumban, jelen volt, sőt beszédet is mondott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is. Az esemény végül nem erről lett emlékezetes, bár az sem volt érdektelen, amikor Semjén azt fejtegette, hogy az ókori Rómát a homoszexualitás döntötte meg:

“Szent Benedek kora a hanyatló Róma időszaka, amikor a hanyatló katonai erényeket már felváltotta a „gladiátorcelebek" kultusza, amikor a klasszikus római jogi és kulturális értékeket felváltották a „mindenhonnan beáramló devianciák", amikor a család helyett a „legelképesztőbb aberrációk" lettek úrrá. Szent Benedek ekkor a természetellenességgel szemben a természetfölöttit állította”

De a meleg Róma igazi hagyományait a bencések viszik tovább:

“Hozzátette, épp azért tudta Szent Benedek a természetest képviselni, mert a természetfelettit mutatta fel, hiszen a természetfeletti a természetesre épül. Ezért az antik világ értékeit pont a bencések mentették át - mutatott rá.”

Emlékezetesnek mégis a kdnp.hu beszámolója bizonyult az eseményről, a trollkodó szerkesztő ugyanis saját pártelnökét megfricskázva a víruselleni védekezés fontosságáról beszélő főapát szavait egy olyan fényképpel illusztrálta, amin az látszik, hogy az ünnepség utáni misén lefotózott összes jelenlévő közül kizárólag Semjén Zsolt nem viselt maszkot.

(Ha a screenshoton nem tudnád elolvasni, a fénykép fölött a következő szöveg olvasható: "A főapát a tanévnyitó előtt újságíróknak elmondta, hogy a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban mintegy 430 diák tanul. A határon túli tanulóknak korábban kellett érkezniük, ők még karanténban vannak és a második tesztjükre várnak. Hozzátette, hogy több szabályt is szigorítottak, így például kevesebben tartózkodhatnak egyszerre egy helyiségben, emellett a beköltözéskor most nem az egész család kísérhette el a tanulót, hanem csak egy rokona.")


Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!