Maszk nélkül, részegen vizsgálta egy koronavírusos haláleset körülményeit a román tisztiorvos

külföld
2020 szeptember 01., 11:03

A foter.ro számolt be róla, hogy a Suceava megyei, egykori magyar alapítású Hadikfalván egy koronavírusban elhunyt férfi halála után nem éppen professzionális módon jártak el a tisztiorvosi szolgálat (DSP) munkatársait.

Mint a lap a helyi sajtó beszámolói alapján írja, az 54 éves orvos és kollégája hétfőn utazott el Hadikfalvára, hogy elvégezzék az epidemiológiai vizsgálatot a már eleve abszurd haláleset után. Az áldozatot ugyanis augusztus 21-én diagnosztizálták koronavírussal, és a radóci kórházba szállították, ám hiába volt súlyos az állapota, a kórházból valamiért augusztus 28-án a beteg saját kérésére hazaengedték. Alig ért haza, kevéssel később életét vesztette.

Ekkor ment a faluba a tisztiorvos, aki a település orvosi rendelőjébe hívta az áldozat családtagjait. Itt senki nem viselt maszkot, és hamar kiderült, hogy az orvos nagyon részeg. A helyszínen megjelentek újságírók is, akik szóvá tették az orvos állapotát, mire a részeg férfi fenyegetni kezdte őket. Az újságírók erre rendőrt hívtak, a hatóság pedig 2500 lejes büntetést rótt ki a tisztiorvosi szolgálat két munkatársára, akik ellen fegyelmi eljárás is indult azóta.