Megnőtt a koronavírus-koncentráció többek közt Budapest, Miskolc és Debrecen szennyvizében is

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Több település szennyvízében is emelkedik a koronavírus örökítőanyagának mennyisége, figyelmeztet a Nemzeti Népegészségügyi Központ. 

Békéscsabán, Budapest déli és központi területein, Debrecenben, Egerben, Miskolcon, Pécsen Székesfehérváron növekedő tendenciát mutattak ki a SARS-CoV-2 vírus örökítőanyagának mennyiségében a 35. héten végzett szennyvízvizsgálatok,

írják. A szennyvízben kimutatható koncentrációnövekedés 4-10 nappal előzi meg a tünetes megbetegedések számának növekedését. Az NNK ezért mindenkitől azt kéri, hogy

  • kerüljék azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, 
  • lehetőleg tartsák a szociális távolságot, 
  • gyakran és alaposan mossanak kezet,
  • a maszkot viseljék az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. 
  • Az együtt szórakozó fiatalokat arra kérik, hogy ne igyanak közös üvegből, és ők is tartsák az általános óvintézkedéseket.
  • Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. 
  • Akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, baráti, családi és egyéb találkozókra, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót