Szlávik János: Járványügyi intézkedéseket kell hozni!

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Már a tanév kezdete előtt berobbant a koronavírus-járvány második hulláma, köszönhetően a rengeteg tünetmentes fertőzőnek, mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa HírTV Magyarország élőben című műsorában. Dr. Szlávik János szerint egyes vélemények szerint akár 30-35 százalék is lehet a tünetmentesek aránya. Hozzátette: a nyár folyamán a vírus keresett magának egy olyan csoportot, ahol ő könnyen tud terjedni.

„Ezek a gólyatáborok, az esküvők, a rendezvények, különböző sportesemények, templomi események, ahol sok fiatal, fertőzött ember át tudja adni egymásnak a vírust, hiszen ez a vírus azért első sorban cseppfertőzéssel terjed,”

mondta.

„Járványügyi intézkedéseket kell hozni,” mint a határzár. Egész biztos, hogy elférnek még bizonyos intézkedések azt megakadályozandó, hogy ez a vírus jobban terjedjen a közösségekben, 

jelentette ki. Felhívta a figyelmet, hogy tavasszal ez a terjedés nem volt jellemző, hiszen hihetetlen lezárások voltak. Szerinte egyensúlyt kell találni a lezárások és az emberek élete, munkája között. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót