Vidnyánszky: Ez nem a színjátszásról szól

KULTÚRA
2020 szeptember 01., 19:33

Vidnyánszky Attila, az SZFE kuratóriumi elnöke beszélt az egyetemen kialakult helyzetről az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Az interjúból öt gondolatot emeltünk ki:

1.

Egy nagyon zárt rendszerben, sok szempontból igazságtalanul működik az egyetem, elszakadva a szakma egy részétől, válaszolta arra, hogy mi a gond a SZFE-vel.

link Forrás

2.

link Forrás

Vidnyánszky Attila szerint annak, hogy ő kritizálja az egyetem eddigi működését, nem mond ellent, hogy a fia ott végzett.

Hatották rá, és nagyon jó, hogy hatottak,

tette hozzá. Úgy gondolja, hogy fia támogatja a változást, "lehet, hogy más koreográfia mentén képzelte volna ezt."

3.

Vidnyánszky kijelentette: az SZFE eddigi működésében a keresztény és nemzeti gondolat nem volt jelen. Arra a kérdésre, hogy miért gondolja, hogy a keresztény és nemzeti színjátszást másképpen kell tanulni, úgy válaszolt, hogy

"nem a színjátszásról van szó. Hanem ez létezés. Ez az ország, ez a hétköznapok, ez a jelenünk meg a jövőnk megélésének a módja. És ez nem kap teret."

link Forrás

4.

"Azok a diákok, akik ott most harcolnak, megkapják az összes tanárt, akikhez ők felvételiztek, amúgy is megkapták volna. Ezt saját személyemmel garantálom. Kivéve, ha felállnak,"

jelentette ki. Hozzátette: nem miatta állnak fel, hanem amiatt, hogy nem tudják elképzelni a közös munkát.

link Forrás

5.

Arra, hogy mi lesz most az egyetemmel, úgy válaszolt, hogy mindkét félben bizonyítási kényszer van, nekik azt kell bizonyítani, hogy szakmai és pozitív változást tudnak elérni, a másik félnek, és abban benne vannak a diákok is, pedig azt, hogy nyitottak. Vidnyánszky leszögezte:

semmilyen jogkört nem kell visszaadni az egyetemnek, beszélgetni kell.

link Forrás