Egy napon három alagutat is találtak Bács-Kiskun megyében

„Az utóbbi időszakban a Bács-Kiskun megyei határszakaszon megnövekedett a migránsok illegális átjutási kísérleteinek száma, ezért intenzívebbé vált a terepszakaszok ellenőrzése is” – közölte a rendőrség. Egy alagutat Katymár, egy másikat Csikéria és egy harmadikat Kelebia külterületén találtak.

Fotó: police.hu

Szerdán a terepkutatásokon 12:10-kor a Bácsbokodi Határrendészeti Kirendeltség, 14:40-kor a Bácsalmási Határrendészeti Kirendeltség, 16:10-kor pedig a Kelebia Határrendészeti Kirendeltség határszakaszán fedeztek fel egy-egy alagutat a rendőrök. Ezek szerb területről indulnak, és az ideiglenes biztonsági határzár alatt húzódnak.

A rendőrök mindhárom helyszínen szemlét tartanak az alagutaknál, és azokat a betemetésükig őrzik. (police.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.