Egy napon három alagutat is találtak Bács-Kiskun megyében

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

„Az utóbbi időszakban a Bács-Kiskun megyei határszakaszon megnövekedett a migránsok illegális átjutási kísérleteinek száma, ezért intenzívebbé vált a terepszakaszok ellenőrzése is” – közölte a rendőrség. Egy alagutat Katymár, egy másikat Csikéria és egy harmadikat Kelebia külterületén találtak.

Fotó: police.hu

Szerdán a terepkutatásokon 12:10-kor a Bácsbokodi Határrendészeti Kirendeltség, 14:40-kor a Bácsalmási Határrendészeti Kirendeltség, 16:10-kor pedig a Kelebia Határrendészeti Kirendeltség határszakaszán fedeztek fel egy-egy alagutat a rendőrök. Ezek szerb területről indulnak, és az ideiglenes biztonsági határzár alatt húzódnak.

A rendőrök mindhárom helyszínen szemlét tartanak az alagutaknál, és azokat a betemetésükig őrzik. (police.hu)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót