Fordulat: biztonsági őr rabolt ki egy vásárlót egy győri üzletben

bűnügy
2020 szeptember 02., 07:53

Biztonsági őr lopott vásárlótól egy győri üzletben idén januárban, derül ki a Győri Járási Ügyészség keddi közleményéből.

A biztonsági őr szolgálatban észrevette, hogy a bolt egyik vásárlójánál lévő nejlontáskában egy köteg pénz van, amiből az illető egy húszezres bankjegyet vett magához, hogy azzal fizessen.

Ekkor a biztonsági őr telefonon hívta egyik ismerősét, hogy az üzlet előtt találkozzanak. Együtt kifigyelték az üzletből kilépő, autójához igyekvő vásárlót, az őr ismerőse követte a kocsihoz, majd ott a csomagtartóba pakolás közben megszólította: „főnök, önnek le van engedve a bal első kereke”.

Mikor a sértett a kerékhez lépett, a rabló elvette a pénzes táskát, amiben 650 ezer forint készpénz és a vásárló okiratai, bankkártyája és telefonja voltak. Az értékekkel pedig visszament a biztonsági őrhöz, akivel együtt bementek az üzlet mosdójába.

A sértett, nem tudva, hogy a lopásban az őr is benne van, még a biztonsági őrtől kért segítséget, ő viszont csak az iratok elvesztését jelezte a biztonsági szolgálatnak.

Az már a rendőrségi nyomozás során derült ki, hogy az őr vitte haza, és otthona gyerekszobájában egy szekrény mögé rejtette a 650 ezer forintot. Az ügyészség őt és a társát minősített lopással vádolja, amiért öt év szabadságvesztés is kiszabható.

Képünk illusztráció.