Rendkívüli szünetet rendeltek el egy nagyvázsonyi iskolában koronavírus miatt

Az Oktatási Hivatal a koronavírus megjelenésével kialakult veszélyhelyzet miatt rendkívüli szünetet rendel el a Nagyvázsonyi Kinizsi Pál Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában - olvasható az iskola Facebook-oldalán.

Az Emmi kedd délutáni közlése szerint két iskolában és két óvodában indult rendkívüli szünettel a tanév, egy iskolában tanítás nélküli munkanapot tartanak. Egy tucat intézményben van tudomásuk 1-2 fertőzött személyről, mindannyian karanténban vannak, így az EMMI szerint sem a tanulókra, sem a pedagógus kollégákra nem jelentenek veszélyt, ezért ezeken helyszíneken a tanítás elindult. Az érintett intézményeket kiemelten figyelik, tantermen kívüli, digitális munkarendet még sehol nem rendeltek el.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.