A 33 éves törzsolvasó annyira kikészült az új Indextől, hogy azonnal bejegyeztette a szekunderszegyen.hu domaint, és átirányította

INTERNET
2020 szeptember 03., 12:29

Mi történik, ha rákattintasz a nem egészen 24 órája létező szekunderszegyen.hu domain linkjére? Próbád ki bátran!

Igen, az Index címoldalára jutottál.

De mi ez az egész? Kinek jut eszébe ilyesmi és miért? Nem sokkal azután, hogy valaki megmutatta nekem a fenti online viccet, már meg is tudtam kérdezni az illetékest, ugyanis akkor már a domain bejegyeztetőjével cseteltem.

D. 33 éves vállalkozó, aki a rendezvényszervezés mellett írással és streameléssel foglalkozik, de a sztorink szempontjából az a legérdekesebb, hogy hosszú évek óta az Index törzsolvasója.

D.: (Elküdi a szekunderszégyenes linket.) Kanapékatona lettem.

444: Ezt hogy érted?

D.: Hát, hogy nincs elég szőr a seggemen fegyvert fogni, hanem a magam szegényes eszközeivel lázadok.

444: Ja, hogy ezt te csináltad??

D.: Aha, tegnap jegyeztettem be.

444: Mi indított arra, hogy végigcsináld a domainbejegyztetést?

D.: Mint sokan, én is az Indexen indítottam a reggeleimet, és bár tudtam, hogy ez már nem az, tegnap reggel is megnyitottam. Valahol egy kicsit reméltem, hogy legalább megpróbálnak úgy csinálni az új tulajdonosok, mintha meg akarnának valamit őrízni abból, amit az Index hosszú évek alatt felépített. Tévedtem.

444: Annyira sokkolt az Új Index, hogy ez jutott az eszedbe? Ez aztán olvasói levél!

D.: Ez már a sokadik sokk volt, de ez a penge ment eddig a legmélyebbre.

444: Azonnal cselekedtél?

D.: Azonnal bejegyeztettem, bár első körben nem az Index főoldalra, hanem az oldalon megosztott tibiatyás posztra mutatott volna.

444: Ezt az "A tüntető színészek öt arcpirító hazugsága Tibi atya szerint" című posztot érezted a legdurvábbnak az első nap terméséből?

D.: A bajerzsoltis cikket le sem kattintottam, nekem elég volt annyi, hogy az új Index egy újrahasznosított mémekből dobozos fröccsöt fakasztó pszeudo-intelligens megmondóemberen keresztül áll bele az SZFE tüntetésbe.

444: Azóta láttál durvábbat?

D.: Azóta? Nem tudom. Ez volt az utolsó dolog, amit ott elolvastam.

444: Mi ez? Vicc? Komment? Modern olvasói levél?

D.: A domain igazából egy csalódott, felháborodott és aggódó ember kicsinyes bosszúja. Végtelen naívságomban azt gondoltam, hogy ideológiától függetlenül minden embernek érdeke a szabad sajtó.