Álnéven felszedett férfiakat, bódító hatású gyógyszert kevert az italukba, majd kirabolta őket - 8 év börtönt kapott

bűnügy
2020 szeptember 03., 09:29

Nyolc év börtönre ítélt egy partnereit életveszélyes koktéllal elkábító és kifosztó nőt a Budapest Környéki Törvényszék. Az ítélet elsőfokú, nem jogerős.

A nő 2018 őszén internetes társkereső oldalakon álnéven regisztrálva kapcsolatba lépett az ügy három sértettjével. Egy sértettel a Margitszigeten, két másikkal pedig a lakásukon találkozott, ahol olyan italokat kínált nekik, amelyekbe többnyire bódító hatású, vényköteles gyógyszereket kevert.

Amikor a sértettek az italtól öntudatlan állapotba kerültek, a nő elvette értékeiket, a három férfitól összesen több mint egymillió forint értékben. A sértetteket kórházban kellett ápolni, mindhárman közvetlen életveszélyes állapotba kerültek.

A nőt a nyomozók egy budapesti szórakozóhelyen fogták el, SIM-kártyák, e-mail-címek, jelszavak, vényköteles tabletták voltak nála. Az elsőfokú bíróság életveszélyt okozó testi sértés, rablás és okirattal való visszaélés miatt mondta ki a vádlott bűnösségét és 8 év börtönre, illetve 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. A döntés ellen az ügyész fellebbezett, így az nem jogerős. (MTI)