Digitális oktatásra állnak át egy mohácsi iskolában egy fertőzött tanár miatt

oktatás
2020 szeptember 03., 09:27

A mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium Facebook-oldalán megjelent egy közlemény, miszerint csütörtöktől egyelőre péntekig átállnak digitális oktatásra.

A közlemény nem indokolja a döntést, de a Szabad Pécs úgy tudja, hogy a tantestület egyik tagja fertőződött meg, a vírust pedig feltehetően egy 200 fős mohácsi lakodalomban kapta el.

A lap arról is értesült, hogy a fertőzött pedagógus miatt az egész tantestület házi karanténba került, miután közösen vettek részt egy megbeszélésen.

A Szabad Pécs kereste a Mohácsi Tankerületi Központot, de egyelőre még nem kaptak érdemben reakciót.

FRISSÍTÉS:

Reagált a Tankerület:

„A Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium egyik pedagógusánál a COVID teszt szeptember 2-án pozitív lett. Az érintett pedagógus múlt hét pénteken részt vett egy alkalmazotti oktatáson, majd nevelőtestületi értekezleten, ahol az intézmény teljes állománya ott volt (29 pedagógus, 10 technikai dolgozó). A járványügyi megelőző intézkedéseket a résztvevők maradéktalanul betartották. Az oktatáson, értekezleten résztvevők hatósági házi karanténba kerültek. Az intézményben kétnapos rendkívüli tanítási szünetet rendelt el az Oktatási Hivatal. Tantermen kívüli, digitális munkarendet az Operatív Törzs rendelhet el, az EMMI erre vonatkozó javaslatát előkészítette. A teszteléssel kapcsolatban a járványügyi hatóság tud további felvilágosítást adni.”