Feljelentették Szijjártó Pétert a jachtügy miatt

bűnügy
2020 szeptember 03., 12:45

Valaki feljelentette Szijjártó Péter a jachtbotrány miatt, a feljelentés a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) előtt van - írja a hvg.hu. Eredmény még nincs, a KNYF azt közölte, a feljelentés elbírálás alatt van.

photo_camera Fotó: KKM/Borsos Mátyás/MTI/MTVA

Mindez azután derült ki, hogy a lap a Legfőbb Ügyészséghez fordult azzal a kérdéssel: „Polt Péter hivatala szerint felveti-e a korrupció gyanúját, hogy Szijjártó Pétert egy olyan vállalkozó luxusjachtján fotózták le nyaralás közben, aki főként állami megrendelésekből szerezte vagyonát”. Arról is megkérdezték a hivatalt, hogy indítanak-e vizsgálatot annak a gyanúja miatt, hogy Szijjártó a vállalkozótól ajándékba kaphatta a becslések szerint 40-60 millió forintba kerülő utazást. A Legfőbb Ügyészség ekkora a KNYF-hez irányította a hvg.hu-t, itt derült ki, hogy valaki már feljelentést tett.

Közben a parlamentben vagyonnyilakozat-tételi eljárást kezdeményezett a külügyminiszter ellen a jobbikos Stummer János - ennek lefolytatásához még az illetékes mentelmi bizottság támogatása kell. (hvg.hu)