Nem ízlett nekik a pizza, bosszúból kirabolták a kasszát

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Két férfi fosztotta ki egy XIX. kerületi pizzéria kasszáját, mert korábban már többször jártak ott, ám egyszer sem volt finom a pizza és az alkalmazottakkal sem voltak megelégedve, írja a police.hu.

A nyomozás szerint a 21 éves U. T. és társa a 19 éves K. Márton március 8-án 4 óra 30 perc körül bekopogtak a kispesti pizzéria ajtaján, majd az ajtót nyitó alkalmazottat egyikük mellkason lőtte egy gáz -és riasztófegyverrel, társa pedig a lövéstől földre kerülő férfit ököllel többször megütötte. A rablók eztán kiürítették az étterem kasszáját, és a megszerzett pénzzel elmenekültek. Az eladó 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.

A két férfit csak augusztus 28-án tudták elkapni a rendőrök, a kihallgatás során pedig U.T. elismert a bűncselekmény elkövetését.

Azt is elárulta a nyomozóknak, hogy a pizzériánál a rablás előtt már egy héttel korábban terepszemlét tartott társával és választása sem véletlen a kispesti étteremre esett, ugyanis korábban többször volt vendége a pizzériának, de nem ízlett neki az étel és az alkalmazottakkal sem volt megelégedve, ezért úgy gondolta megérdemlik, ha kirabolja őket.

A 21 éves K. Márton nem tett vallomást. A BRFK nyomozói a 21 éves U. T.-t és társát a 19 éves K. Mártont őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, melyet a bíróság mindkét férfi vonatkozásában elrendelt. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!