140 kilométer végig autópályán, Szijjártónak mégis helikopterrel kellett utaznia Tolnára, hogy támogatásokkal dicsekedjen

POLITIKA
2020 szeptember 04., 20:19

A Tolna megyei Tolna alig több, mint 140 kilométerre van Budapesttől, és szinte végig autópályán lehet haladni, Szijjártó Péter külügyminiszternek - elfoglalt ember lévén - mégis helikopterrel kellett megtennie ezt az utat július 14-én.

Azért ment a településre, hogy bejelenthesse: az egyik helyi vállalkozás nagy összegű állami támogatást kap a kormánytól.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő ásta ki, hogy Szijjártó július 14-én rendőrségi helikopterrel először Őcsénybe repült, ahol átszállt az előre odaküldött szolgálati Mercedesébe, azzal hajtott a 15 kilométerre lévő Tolnára „egy kormányzati támogatással dicsekedni”, majd Szekszárdot útba ejtve Őcsényből repült vissza is.

„Miért helikopterrel érkezett Tolnára július 14-én, ha a szolgálati autóját is maga után küldte? ”

- kérdezte meg Hadházy parlamenti írásbeli kérdésben a külügyminisztériumtól.

Magyar Levente, a minisztérium államtitkára válasza: a külügyminiszter „csak abban az esetben utazik helikopterrel, ha az közfeladatok ellátásához elengedhetetlen. Tekintettel arra, hogy a külügyminiszter programja aznap nagyon zsúfolt volt, a közép-európai térség négy külügyminiszterével folytatott budapesti tárgylások után rendőrségi helikopterrel utazott Tolnára, ahol a Fastron Hungária Kft. versenyképesség-növelő pályázati támogatási szerződését adta át.”

„Ezt a programot csak így lehetett megvalósítani” a szolgálati autó Tolnára küldésére azért volt szükség, hogy a miniszter az érkezése után közúton közlekedhessen - válaszolta Magyar.

link Forrás