Berlusconi kétoldali tüdőgyulladással került kórházba, miután kimutatták nála a koronavírust

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A 83 éves Silvio Berlusconi kétoldali tüdőgyulladással került kórházba, miután szerdán kimutatták nála a koronavírust. A korábbi miniszterelnököt a milánói San Raffaele kórházba szállították. Pártja a Forza Italia azt közölte, hogy elővigyázatosságból vitték be a kórházba, miután megjelentek nála az első tünetek. Hozzátették, hogy az állapota ugyanakkor nem adott okot aggodalomra. A Sky Italia értesülése szerint bár  Berlusconi nem szorult intenzív ellátásra, de voltak légzési nehézségei. 

Fotó: Baris Seckin/Anadolu Agency via AFP

Berlusconi négy éve esett át komolyabb szívműtéten, és a járvány első hulláma alatt minden nyilvános szereplést lemondott, a karanténidőszakot az egyik lánya dél-franciaországi villájában töltötte. 

A hírre pénteken emelkedni kezdtek a  Berlusconi családjához tartozó médiacég, a Mediaset részvényei, mivel beindultak a piaci pletykák az esetleges tulajdonosváltásról.   

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó