Görögkatolikus érsek a HírTV-ben: A homoszexuálisok betegek, és ha nem gyógyulnak meg, sosem lesznek boldogok

vallás
2020 szeptember 04., 08:34

Kocsis Fülöp, görögkatolikus érsek-metropolita volt a HírTV Credo című műsorának vendége, hogy helyre tegye Karácsony Gergely mondatait a katolikus egyházról. A főpolgármester Facebook-oldalán írta, hogy a szivárványos zászló nem üzen mást, mint ami a katolikus egyház hivatalos álláspontja is: senkit nem érhet hátrányos megkülönböztetés szexuális orientációja miatt, mert mindannyian Isten teremtményei vagyunk, szereti a meleg embereket, és az egyháznak is szeretnie kell őket.”

„A gyógyulást javasolja és segíti az egyház,”

válaszolta Kocsi Fülöp a nyitókérdésre a HírTV műsorában, hogy mi a keresztény álláspont a homoszexualitás kapcsolatban. Hozzátette: fontos tisztázni, hogy „a homoszexualitás nem bűn, hanem egy jelenség, amit érdekes módon hosszú időn keresztül betegségnek jelölt meg a tudomány.”

link Forrás

Kocsis leszögezte: „nem mindegy, hogy valaki, aki születésétől fogva, vagy a családi körülményei, az élet körülményei miatt kialakul benne ez a szexuális irányultság, mondjuk így betegség, hogy azt ő hogyan kezeli.”

„Ha elkezdi a mellét döngetni, hogy ilyen vagyok és engem fogadjatok el, ez ami félreviszi az egész gondolkodásmódot, és ha nem úgy kezeli, hogy itt valami zűr van, amiből hogyan tudok kilépni, akkor már is helyén tudjuk kezelni a dolgokat,”

tette hozzá.

„Ha valaki fogyatékkal születik, beteg, azt föl kell ismerni, hogy igen ez egy betegség. Ezt ki kell mondani! Élhet értékes életet, de ugye meg akar gyógyulni,”

mondta. Az érsek-metropolita szerint „az Isten szereti a meleg embereket, és az egyháznak is szeretnie kell őket. Elmondom, hogy nagy küzdelmet jelent az például számomra, hogy keresztény testvéreimet meggyőzzem arról, hogy valaki, aki homoszexuális, és ez látszik is rajta, a mozgásán, viselkedésén(..) és kivetjük magunkból. Ez nem jó.” A beszélgetés végén kijelentette:

„Igazából azok is áldozatok, akik (..) a szivárványszínű zászlajukra tűzik, hogy ezért harcolni kell. Nagyon sok jó szándékú megtévesztett ember van, aki azt hiszi, hogy ezzel tudja előrevinni az emberiség sorsát. Meg vannak tévesztve, mert boldog ember nem lesz, aki ebben akar kibontakozni és a gyermekeinket is teljesen torz világba hagyjuk.”