Szívdobogást észleltek a bejrúti romok alól

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Életjeleket észleltek a romok alatt Bejrútban a mentők csütörtökön, egy hónappal a hatalmas robbanás után, közölte a NNA libanoni hírügynökség. Egy mentőkutyás csapat mozgást érzékelt egy összeomlott ház alatt. A felszínen műszerekkel olyan jeleket fogtak, amely szívverést és légzést sejtetnek, és a hőérzékelő értéke is arra utalt, hogy túlélőt találhattak. 

A mentők órákon át ástak a törmelékben lefelé, de idővel túl veszélyessé vált a művelet az ingatag romok miatt, ezért le kellett állniuk. Az akciót pénteken reggel folytatják. A mentés körül tömeg gyűlt össze, ami feldühödött a művelet megszakításán. A helyszínt a libanoni hadsereg katonái biztosítják. Összetűzés nem történt.

Az augusztus 4-én nagy valószínűséggel gondatlanságból bekövetkezett, nagy erejű robbanások miatt több mint 200-an haltak meg és mintegy hatezren megsérültek, közel 300 ezer ember vesztette el az otthonát. (BBC/MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót