Tiltakozó diákok sorfala fogadta Ádert a MOME-n

Fotó: Halász Júlia

Tiltakozó diákok sorfala fogadta Áder János köztársasági elnököt a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) épülete előtt péntek délután. Az államfő Rubik Ernő könyvbemutatóján vesz részt.

Fotó: Halász Júlia

Az akciót MOME-s diákok szervezték, nem a HÖK hivatalos tiltakozása volt. A tüntető csoport nevében Rozsali Márton azt mondta a 444-nek:

„A köztársasági elnöknek akarjuk megüzenni, hogy nem értünk egyet az SZFE erőszakos államosításával, és kiállunk az egyetemi autonómiáért.”

Fotó: Halász Júlia

Áder a tiltakozók között ment be az épületbe, akik némán álltak ekkor.

Fotó: Halász Júlia

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.