A Sziget is az SZFE mellett

oktatás
2020 szeptember 05., 09:07

Hiszünk a sokszínű, független, nemzeti kultúrában és az autonóm oktatásban. A Sziget kiáll a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai mellett, egy alapvető érték megdönthetetlensége érdekében - hogy ne kelljen aggódni az önrendelkezés, az autonómia sérthetetlensége miatt - olvasható a Sziget Fesztivál posztjában.

Arról is írnak, hogy 27 éve „olyan alapvető értékek mellett formálódott a Sziget, mint a kultúrák sokszínűsége, a szabadsághoz való jog, a különböző hitű, bőrszínű, kultúrájú vagy szexuális orientációjú emberek egyenlőségének tisztelete, a saját nemzeti kultúránk büszkesége és más kultúrák megbecsülése, a személyekhez fűződő jogok tudatos, társadalmi gyakorlásának elvitathatatlansága, illetve a közösségek azon joga, hogy a tagjait összetartó ügyeket saját elhatározásuk szerint intézhessék.” Ezért aggódnak, ha az autonómia jogától akarnak megfosztani bárkit, aki a szakmai és egyetemes értékek szerint dolgozik.

Az SZFE melletti rengeteg kiállás közül még a fontosabbakat se mind tudjuk külön cikkbe rakni, viszont ebben a folyamatosan frissülő cikkben benne van majdnem minden - például az is, hogy korábban a Bánkitó és a Kolorádó is kifejezte szolidaritását.