Legalább 13 ember veszett oda a bangladesi mecsettűzben

2020 szeptember 5., szombat 10:44

Több tucat súlyos sérültje és legalább 13 halottja van egy bangladesi mecsetben péntek este történt robbanásnak és tűznek, amit a hatóságok gyanúja szerint egy szivárgó gázvezeték okozott.

Az első hírek arról szóltak, hogy egy hétéves kisfiú halt meg, de helyi illetékesek közölték szombaton, hogy az elmúlt órákban még 12 ember halt bele sérüléseibe. Harminchét embert szállítottak kórházba, orvosok szerint többségük testfelületének 60-70 százaléka megégett, 25 sérültnek az állapota válságos.
A robbanás pénteken, helyi idő szerint este 9 óra körül történt Dakkától mintegy 25 kilométerre délre lévő mecsetnél, nem sokkal az esti ima vége előtt, mielőtt a hívők távoztak. A robbanás után tűz keletkezett. Ekkor mintegy száz hívő tartózkodott a háromemeletes épületben.

Az egyik áldozat hozzátartozói egy dakkai kórházban. Fotó: MUNIR UZ ZAMAN/AFP

A tűzoltóság szerint feltehetően egy gázvezeték szivárgása miatt történt a szerencsétlenség. A mecset földszinti helyiségeinek az ablakai zárva voltak, ezért ott felgyülemlett a gáz, majd berobbant, amikor bekapcsolták a légkondicionálókat. A mecsetben lévő mind a hat - egyes hírek szerint nyolc - légkondicionáló készülék is felrobbant. A pontos ok kiderítése végett a rendőrség bombaszakértői is megvizsgálják a helyszínt.

(MTI)