Lezárt autóból mentettek ki egy 14 éves lányt a nyíregyházi rendőrök

baleset
2020 szeptember 07., 14:34

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetése vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy mezőkeresztesi házaspár ellen – közölte a rendőrség a honlapján.

A 34 éves férfi és 37 éves felesége a három gyerekükkel érkezett vasárnap délután Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőre. A szülők az állatpark közelében parkoltak le a kocsival, amiben a 14 éves lányukat több órára magára hagyták. Az apa a család távozása előtt az elektromosan működő ablakokat felhúzta, és az autót központi zárral lezárta.

A rendőrséget egy állampolgár értesítette arról, hogy egy tűző napon parkoló, lezárt autóban tartózkodó lány kért tőle segítséget, mert rosszul van, nem kap levegőt. A lány belülről, a segítője kívülről próbálta kinyitni az ajtókat, de nem sikerült.

A rendőrök a helyszínre siettek, ahol akkor már több, segítő szándékú ember is volt. Két járőr – látva az utastérben lévő, egyre kétségbeesettebb lányt – gyorsan döntött: miután az egyik segítő egy villáskulccsal betörte a kocsi egyik szélvédőjét, a rendőrök kiemelték a lányt az utastérből.

A felhevült fiatalt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. A mentés után érkeztek meg a szülők, akik azt mondták, nem gondolták, hogy ilyen baj történhet, azt hitték, a központi zárral lezárt autó ajtaját a lány ki tudja nyitni belülről – írja a police.hu.

Nyolc éve, a régi Indexben Ács Danival és több akkori kollégámmal együtt bezárkóztunk egy tűző napon parkoló autóba, tényleg valami nem kellemes.